• Dalipassage 2
  • 7811DB EMMEN
  • Klantenservice: 0591-547631
  • Op dinsdag t/m zaterdag voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 75 euro gratis verzending

Pasen: Quiche is een ideaal gerecht voor een buffet

25 maart 2023

Met de Paasdagen in aantocht zijn we hier thuis alvast aan het bedenken wat we op tafel gaan zetten voor onszelf en de gasten die komen. Om het samenzijn op eerste Paasdag geen formeel karakter te geven aan een gedekte tafel, leek het ons een goed idee om een soort buffet klaar te maken met keuze uit allerlei lekkere hapjes, koud en warm. We laten de kinderen zich uitleven in het maken van de versieringen.

 

 

Doe het werk in de keuken al ruim voor de feestdag

 

Gezellig samen onder genot van een drankje bijpraten en tussendoor lekkere hapjes kiezen van het buffet vraagt wel om wat voorbereiding. Vooral ook omdat je zelf ook wat aan die gezelligheid wilt hebben. Daarom is het aan te raden gerechtjen te kiezen die je vooraf klaar kunt maken en eventueel alleen nog warm hoeft te maken. Dat kan al twee dagen ervoor met onderstaande recepten voor twee heerlijke en heel verschillende quiche. Bewaar je quiche afgedekt in de koelkast. Quiche kun je warm, lauw of koud eten. Als dat geen gemak is?

 

 

Quiche met broccolirijst, asperges en wokgarnalen

Nodig voor 4 personen:

 

  • 270 gram vers bladerdeeg
  • 350 gram groene asperges
  • 250 gram geitenkaas naturel
  • 4 eieren
  • 125 ml room
  • 600 gram broccoli voor broccolirijst
  • 200 gram wokgarnalen met knoflook

Verder:

  • Springvorm doorsnede 24 cm
  • Keukenmachine
  • Robert Herder Molenmesje

Robert Herder "Molenmesje" Carbon staal

 

De bereiding:

  1. De oven voorverwarmen op 180 °C.
  2. Bekleed de ingevette springvorm met het bladerdeeg. 
  3. Snijd van de houtachtige onderkant van de asperges ongeveer 3 cm af. Snijd de asperges dan in stukken van 4 cm.
  4. Verkruimel de geitenkaas.
  5. Snijd de broccoli in kleine roosjes en maal dit in een keukenmachine tot fijne korrels
  6. Klop de eieren in een royale mengkom goed los met de room en peper naar smaak. 
  7. Meng dan de broccolirijst, garnalen, geitenkaas en stukjes asperge door dit eimengsel. 
  8. Verdeel het over het bladerdeeg.
  9. Bak de quiche in ongeveer een uur iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. 
  10. Neem het uit de oven en laat het 10 min. afkoelen voor je de ring van de springvorm lost.
  11. Wil je de quiche warm serveren? Doe hem afgedekt 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. 

 

 

Quiche salami, paprika en verse kruiden

 

Nodig voor 4 personen:

  • 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
  • 3 puntpaprika's
  • 6 salade uitjes
  • 15 gram verse platte peterselie
  • 25 gram verse bieslook
  • 125 gram salami
  • 4  eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 100 gram geraspte kaas

Verder:

  • Springvorm doorsnede 24 cm
  • Deegroller
  • Robert Herder Molenmesje

De bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een ronde plak. 
  3. Bekleed daarmee de ingevette springvorm.
  4. Halveer met je Molenmesje de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in superdunne reepjes.
  5. Snijd de salade-ui in ringetjes. Snijd de bieslook fijn en de peterselie wat grover. 
  6. Snijd de salami in reepjes.
  7. Klop de eieren los met de melk en voeg peper toe naar smaak. 
  8. Meng de paprika met de salade-ui, peterselie, bieslook, salami en kaas en verdeel dit in de vorm.
  9. Giet het eimengsel er gelijkmatig over uit en bak de quiche iets onder het midden van de oven in ongeveer drie kwartier goudbruin en gaar.
  10. Laat de quiche 10 minuten afkoelen voor je de ring van de springvorm lost.
  11. Wil je de quiche warm serveren? Doe hem afgedekt 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.