• Dalipassage 2
  • 7811DB EMMEN
  • Klantenservice: 0591-547631
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 50 euro gratis verzending

We hebben een prachtig assortiment messen van Robert Herder in onze webshop en winkel. Grote koksmessen of brood- en vleesmessen vallen het eerst op. Prachtige ontwerpen, mooi duurzaam hout voor het heft, vlijmscherp carbonstaal of RVS voor een topkwaliteit lemmet. 

 

Robert Herder is echter wereldberoemd geworden met een ogenschijnlijk simpel en klein schilmesje dat onze oma’s al in de hand hadden bij het aardappels schillen. Het bekende logo met de molen gaf dat mesje de naam Molenmesje. Die molen siert ook een paar prachtige tafelmessen van Herder zoals onderstaand tafelmes met beukenhouten heft.

 

Robert Herder Tafelmes Beukenhout

 

Solinger slijptechniek maakt superscherpe kartels

 

Deze Robert Herder tafelmessen hebben een RVS-lemmet met scherp geslepen kartels. Ook al zijn de kartels kleiner dan bij een groot formaat broodmes, ze zijn vlijmscherp, relatief hoog opgeslepen, snijden moeiteloos harde en zachte broodjes van allerlei soort, zelfs croissants worden mooi gaaf doorgesneden. Ook bij het snijden van een doodgewone boterham is zo’n tafelmes heel fijn om te gebruiken.

 

Het tafelmes met een heft van POM-kunststof kan ook in de vaatwasser gereinigd kan worden.

 

Robert Herder Tafelmes POM

 

Pizza snijden als de beste

 

Deze tafelmessen zijn ook heel goed geschikt voor het snijden van pizza. Ook de wat hardere randen van een pizza snijden ze zonder moeite. Bij veel pizzeria’s moet je het toch doen met een mindere kwaliteit mes. Dat komt doordat er nogal eens goed bestek door gasten wordt ‘geleend’ om thuis te gebruiken. Schaf goede tafelmessen van Herder aan en je snijdt nooit meer beter dan thuis.

 

De kinderen zijn gek op pizza. Daarom verwennen we ons gezin vandaag met een heerlijke pizza van eigen makelij. 

 

 

De lekkerste pizza maak je zelf thuis

 

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 pak kant en klaar pizzadeeg met tomatensaus (koelvak)

  • 3 tomaten

  • 2 uien

  • 2 tenen knoflook

  • 4 grote champignons

  • 2 rode paprika’s

  • een aantal zwarte olijven

  • 2 blikjes tonijnstukken in olijfolie

  • 250 g mozzarella

  • 40 g rucola

  • ketchup

  • peper, zout, oregano, basilicum

 

De bereiding:

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  2. Pak je altijd scherpe Molenmesje erbij. Snijd daarmee de uien in ringen, de tomaten in mooie plakken, de knoflookteentjes in fijne stukjes en de paprika’s naar wens in stukjes of in repen. Maak de champignons schoon en snijd ze in niet te dunne plakjes. De olijfjes in dunnen ringen snijden.

  3. Rol het pizzadeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat. 

  4. Bestrijk het deeg tot net niet op de randen met de bolle kant van een lepel met ketchup. Strooi hierover oregano en basilicum. Verdeel dan de groente erover.

  5. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze. 

  6. Bak de pizza ca. 25 min. in het midden van de oven. Controleer dan eerst of hij gaar is, ook in het midden.

  7. Neem de pizza uit de oven en verdeel de rucola erover.

 

Met je Herder tafelmes snijd je zonder moeite deze overheerlijke pizza in mooie punten. Eet smakelijk!

 

Varieer zoveel je wilt

 

Zo’n pizza recept als dit is natuurlijk op allerlei manieren aan te passen aan je eigen smaak. Zo kun je ook heerlijke pizza’s maken met ontbijtspek erbij of vegetarisch rul gehakt. Varieer met groente soorten of andere vis. Gebruik geraspte kaas als je een gratineerlaagje wilt. Leuk en lekker om uit te proberen. Kinderen vinden het geweldig als ze hun eigen pizza mogen beleggen.