• Dalipassage 2
  • 7811DB EMMEN
  • Klantenservice: 0591-547631
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 50 euro gratis verzending

Bloembinden met het Herder bloemenmesje

 

Het grote succes van het Solinger merk Herder begon ruim een eeuw geleden met het vervaardigen van professionele messen. Bijvoorbeeld het boerenzakmes, een stuk basisgereedschap pur sang. In land- en tuinbouw werd en wordt dit zakmes nog steeds, naast andere Herder messen, volop gebruikt. Slagers werkten met Herder en ook de kleermaker en de schoenmaker kenden al vroeg de kwaliteit van deze messen.

 

 

Snel en vakkundig bloemstelen snijden

 

Als je professioneel werkt met bloemen weet je ook dat Herder heel handig gereedschap heeft. Klein maar fijn zeggen we dan. Want het Herder bloemenmesje is dan misschien qua formaat niet groot, zijn bijdrage aan het snel en vakkundig snijden van bloemen is dat wel.

 

 

Veilig werken door slipvaste grip en kort lemmet

 

Een Herder bloemenmesje heeft een kort maar vlijmscherp lemmet van extra hard carbonstaal. Vanwege die hardheid kan het met de Solinger dunslijptechniek heel dun, onder een kleine hoek, worden geslepen en is het vlijmscherp. Met een bloemenmesje snijd je in één haal een plant- of bloemstengel door. Op die manier maakt je niet alleen de mooiste boeketten maar blijven ze ook langer mooi omdat de stengels glad worden afgesneden.

 

Iedere bloemist kent het Herder bloemenmesje

 

De tuinderswereld kent al generaties lang de kwaliteit van het ambachtelijk gemaakte Herder bloemenmesje. Ook de bloemist weet hoe handig en scherp dit mesje is. Klein en handzaam is het belangrijk gereedschap bij het snel en zonder rafels en scheuren snijden van bloemen.

 

 

Bloemenmesje ook voor hobby bloembinders

 

Iedere bloembinder weet het Herder bloemenmesje te waarderen. Het handzame houten heft ligt vast en slipvast in de handpalm en het korte lemmet werkt snel en veilig. Het bloemenmesje glijdt niet weg in vochtige handen. Het helpt je als bloembinder met het vakkundig samenstellen van de mooiste bloemwerken. Daarom is het Herder bloemenmesje ook erg geschikt voor de hobby bloembinders. Onmisbaar voor een geslaagde workshop bloembinden.

 

Herder messen ambachtelijke kwaliteit

 

Herder kiest nog altijd voor een ambachtelijk werkproces met grondstoffen van de hoogste kwaliteit. Dat was en is het fundament voor het succes van Herder. De vakmensen worden op traditionele wijze in eigen bedrijf opgeleid tot meester messenmaker. De kennis en specifieke vaardigheden van het vak worden zorgvuldig van generatie op generatie overgedragen. Goed doordacht eigentijds design met ergonomie en veiligheid als speerpunt krijgen hun vorm vanuit die basis. Door vaardige handen en inzicht komt ieder Herder mes, groot of klein, tot stand via de ambachtelijke weg.


De herfst is voor de kinderen een steeds terugkerend feest. Wandelen in bos of park en dan eikels, hazelnoten, beukennootjes of kastanjes rapen. Thuis met satéprikkers leuke dingen maken van de kastanjes en de eikels. Het is eigenlijk een soort herfstgoud.

 

De gewone paardenkastanje is niet eetbaar maar je hebt ook de tamme kastanjes die wel eetbaar zijn. Als je een tamme kastanje weet te staan in een park of bos bij je in de buurt dan is niets leuker dan daar rapen met dekinderen en ze samen gaan poffen boven een houtvuurtje in de tuin. Tamme kastanjes zien er heel anders uit dan de gewone kastanje.

 

 

Heb je geen mogelijkheid om ze te rapen in de natuur dan kun je tamme kastanjes ook in de winkel of op de markt kopen. Herder bloemenmesje perfect gereedschap Om de kastanjes voor het poffen in te kruisen is het Herder bloemenmesje heel handig gereedschap. Het korte lemmet en het slipvaste houten heft geven je veel grip op de kastanje en zo kun je goed kerven. Ook bij het insnijden van bijvoorbeeld pompoenen is dit bloemenmesje onmisbaar.

 

Robert Herder Bloemenmesje

 

Kastanjes poffen boven open vuur

Kastanjes poffen boven een vuurtje, zoals een houtkorf, is heel simpel. Met een scherp mesje kerf je een kruis in de platte kant van de kastanjes. Besprenkel ze dan met wat water en wat zeezout. Zet een ruime platte pan boven het vuur en doe ze erin als de pan heet is. Regelmatig heen en weer rollen totdat de kastanjes open gaan en gepoft zijn. Smul ervan maar pas wel op, ze zijn gloeiend heet!

 

 

Kastanjes poffen in de oven

In de oven kun je ook prima kastanjes poffen. Zet de oven aan op 200 graden. Ook nu moet je in de platte kant van de kastanjes een kruis kerven. Leg ze op een ovenplaat, verdeel wat klontjes boter en zeezout erover en pof ze in ongeveer 20 minuten. Een gepofte kastanje gaat open staan.

 

Zelf pesto maken met kastanjes

Wij maken thuis regelmatig zelf pesto met basilicum uit eigen tuin. In het voorjaar binnen basilicumzaadjes opkweken tot kleine plantjes en als het warme weer komt buiten in een bak in de zon zetten en dagelijks water geven. Voor je het weet heb je basilicum voor de hele familie. Wat je afknipt groeit heel snel weer aan.

 

 

Wat heb je nodig:

  • 40 gram gepelde tamme kastanjes
  • 1/2 bosje basilicum
  • 1 knoflookteen geperst
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 citroen en rasp van de schil
  • 75 ml olijfolie

 

Doe de kastanjes en de andere ingrediënten in een kom of diepe schaal. Gebruik voor het fijnmaken een staafmixer, maak er een niet te fijne pesto van, grof is deze pesto het lekkerst. Proef goed en breng naar je eigen smaak met citroensap en peper deze pesto op smaak. Perfect bij spaghetti deze zelf gemaakt kastanje pesto.

 

Pesto kun je goed bewaren

Als je zelf pesto maakt heb je altijd meer dan je direct kunt gebruiken. Maar pesto is uitstekend te bewaren. Doe het bijvoorbeeld in lege en goed schoongemaakte potjes van gewone pesto of de wat kleinere weckpotjes. Ook kun je pesto heel goed invriezen. Als je dat doet in een ijsblokjes vorm heb je kant en klare porties die je zo uit de vriezer kunt halen en kunt laten ontdooien voor de maaltijd.