• Dalipassage 2
  • 7811DB EMMEN
  • Klantenservice: 0591-547631
  • Op dinsdag t/m zaterdag voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 75 euro gratis verzending

Met de Paasdagen in aantocht zijn we hier thuis alvast aan het bedenken wat we op tafel gaan zetten voor onszelf en de gasten die komen. Om het samenzijn op eerste Paasdag geen formeel karakter te geven aan een gedekte tafel, leek het ons een goed idee om een soort buffet klaar te maken met keuze uit allerlei lekkere hapjes, koud en warm. We laten de kinderen zich uitleven in het maken van de versieringen.

 

 

Doe het werk in de keuken al ruim voor de feestdag

 

Gezellig samen onder genot van een drankje bijpraten en tussendoor lekkere hapjes kiezen van het buffet vraagt wel om wat voorbereiding. Vooral ook omdat je zelf ook wat aan die gezelligheid wilt hebben. Daarom is het aan te raden gerechtjen te kiezen die je vooraf klaar kunt maken en eventueel alleen nog warm hoeft te maken. Dat kan al twee dagen ervoor met onderstaande recepten voor twee heerlijke en heel verschillende quiche. Bewaar je quiche afgedekt in de koelkast. Quiche kun je warm, lauw of koud eten. Als dat geen gemak is?

 

 

Quiche met broccolirijst, asperges en wokgarnalen

Nodig voor 4 personen:

 

  • 270 gram vers bladerdeeg
  • 350 gram groene asperges
  • 250 gram geitenkaas naturel
  • 4 eieren
  • 125 ml room
  • 600 gram broccoli voor broccolirijst
  • 200 gram wokgarnalen met knoflook

Verder:

  • Springvorm doorsnede 24 cm
  • Keukenmachine
  • Robert Herder Molenmesje

Robert Herder "Molenmesje" Carbon staal

 

De bereiding:

  1. De oven voorverwarmen op 180 °C.
  2. Bekleed de ingevette springvorm met het bladerdeeg. 
  3. Snijd van de houtachtige onderkant van de asperges ongeveer 3 cm af. Snijd de asperges dan in stukken van 4 cm.
  4. Verkruimel de geitenkaas.
  5. Snijd de broccoli in kleine roosjes en maal dit in een keukenmachine tot fijne korrels
  6. Klop de eieren in een royale mengkom goed los met de room en peper naar smaak. 
  7. Meng dan de broccolirijst, garnalen, geitenkaas en stukjes asperge door dit eimengsel. 
  8. Verdeel het over het bladerdeeg.
  9. Bak de quiche in ongeveer een uur iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. 
  10. Neem het uit de oven en laat het 10 min. afkoelen voor je de ring van de springvorm lost.
  11. Wil je de quiche warm serveren? Doe hem afgedekt 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. 

 

 

Quiche salami, paprika en verse kruiden

 

Nodig voor 4 personen:

  • 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
  • 3 puntpaprika's
  • 6 salade uitjes
  • 15 gram verse platte peterselie
  • 25 gram verse bieslook
  • 125 gram salami
  • 4  eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 100 gram geraspte kaas

Verder:

  • Springvorm doorsnede 24 cm
  • Deegroller
  • Robert Herder Molenmesje

De bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een ronde plak. 
  3. Bekleed daarmee de ingevette springvorm.
  4. Halveer met je Molenmesje de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in superdunne reepjes.
  5. Snijd de salade-ui in ringetjes. Snijd de bieslook fijn en de peterselie wat grover. 
  6. Snijd de salami in reepjes.
  7. Klop de eieren los met de melk en voeg peper toe naar smaak. 
  8. Meng de paprika met de salade-ui, peterselie, bieslook, salami en kaas en verdeel dit in de vorm.
  9. Giet het eimengsel er gelijkmatig over uit en bak de quiche iets onder het midden van de oven in ongeveer drie kwartier goudbruin en gaar.
  10. Laat de quiche 10 minuten afkoelen voor je de ring van de springvorm lost.
  11. Wil je de quiche warm serveren? Doe hem afgedekt 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Bloembinden met het Herder bloemenmesje

 

Het grote succes van het Solinger merk Herder begon ruim een eeuw geleden met het vervaardigen van professionele messen. Bijvoorbeeld het boerenzakmes, een stuk basisgereedschap pur sang. In land- en tuinbouw werd en wordt dit zakmes nog steeds, naast andere Herder messen, volop gebruikt. Slagers werkten met Herder en ook de kleermaker en de schoenmaker kenden al vroeg de kwaliteit van deze messen.

 

 

Snel en vakkundig bloemstelen snijden

 

Als je professioneel werkt met bloemen weet je ook dat Herder heel handig gereedschap heeft. Klein maar fijn zeggen we dan. Want het Herder bloemenmesje is dan misschien qua formaat niet groot, zijn bijdrage aan het snel en vakkundig snijden van bloemen is dat wel.

 

 

Veilig werken door slipvaste grip en kort lemmet

 

Een Herder bloemenmesje heeft een kort maar vlijmscherp lemmet van extra hard carbonstaal. Vanwege die hardheid kan het met de Solinger dunslijptechniek heel dun, onder een kleine hoek, worden geslepen en is het vlijmscherp. Met een bloemenmesje snijd je in één haal een plant- of bloemstengel door. Op die manier maakt je niet alleen de mooiste boeketten maar blijven ze ook langer mooi omdat de stengels glad worden afgesneden.

 

Iedere bloemist kent het Herder bloemenmesje

 

De tuinderswereld kent al generaties lang de kwaliteit van het ambachtelijk gemaakte Herder bloemenmesje. Ook de bloemist weet hoe handig en scherp dit mesje is. Klein en handzaam is het belangrijk gereedschap bij het snel en zonder rafels en scheuren snijden van bloemen.

 

 

Bloemenmesje ook voor hobby bloembinders

 

Iedere bloembinder weet het Herder bloemenmesje te waarderen. Het handzame houten heft ligt vast en slipvast in de handpalm en het korte lemmet werkt snel en veilig. Het bloemenmesje glijdt niet weg in vochtige handen. Het helpt je als bloembinder met het vakkundig samenstellen van de mooiste bloemwerken. Daarom is het Herder bloemenmesje ook erg geschikt voor de hobby bloembinders. Onmisbaar voor een geslaagde workshop bloembinden.

 

Herder messen ambachtelijke kwaliteit

 

Herder kiest nog altijd voor een ambachtelijk werkproces met grondstoffen van de hoogste kwaliteit. Dat was en is het fundament voor het succes van Herder. De vakmensen worden op traditionele wijze in eigen bedrijf opgeleid tot meester messenmaker. De kennis en specifieke vaardigheden van het vak worden zorgvuldig van generatie op generatie overgedragen. Goed doordacht eigentijds design met ergonomie en veiligheid als speerpunt krijgen hun vorm vanuit die basis. Door vaardige handen en inzicht komt ieder Herder mes, groot of klein, tot stand via de ambachtelijke weg.


De herfst is voor de kinderen een steeds terugkerend feest. Wandelen in bos of park en dan eikels, hazelnoten, beukennootjes of kastanjes rapen. Thuis met satéprikkers leuke dingen maken van de kastanjes en de eikels. Het is eigenlijk een soort herfstgoud.

 

De gewone paardenkastanje is niet eetbaar maar je hebt ook de tamme kastanjes die wel eetbaar zijn. Als je een tamme kastanje weet te staan in een park of bos bij je in de buurt dan is niets leuker dan daar rapen met dekinderen en ze samen gaan poffen boven een houtvuurtje in de tuin. Tamme kastanjes zien er heel anders uit dan de gewone kastanje.

 

 

Heb je geen mogelijkheid om ze te rapen in de natuur dan kun je tamme kastanjes ook in de winkel of op de markt kopen. Herder bloemenmesje perfect gereedschap Om de kastanjes voor het poffen in te kruisen is het Herder bloemenmesje heel handig gereedschap. Het korte lemmet en het slipvaste houten heft geven je veel grip op de kastanje en zo kun je goed kerven. Ook bij het insnijden van bijvoorbeeld pompoenen is dit bloemenmesje onmisbaar.

 

Robert Herder Bloemenmesje

 

Kastanjes poffen boven open vuur

Kastanjes poffen boven een vuurtje, zoals een houtkorf, is heel simpel. Met een scherp mesje kerf je een kruis in de platte kant van de kastanjes. Besprenkel ze dan met wat water en wat zeezout. Zet een ruime platte pan boven het vuur en doe ze erin als de pan heet is. Regelmatig heen en weer rollen totdat de kastanjes open gaan en gepoft zijn. Smul ervan maar pas wel op, ze zijn gloeiend heet!

 

 

Kastanjes poffen in de oven

In de oven kun je ook prima kastanjes poffen. Zet de oven aan op 200 graden. Ook nu moet je in de platte kant van de kastanjes een kruis kerven. Leg ze op een ovenplaat, verdeel wat klontjes boter en zeezout erover en pof ze in ongeveer 20 minuten. Een gepofte kastanje gaat open staan.

 

Zelf pesto maken met kastanjes

Wij maken thuis regelmatig zelf pesto met basilicum uit eigen tuin. In het voorjaar binnen basilicumzaadjes opkweken tot kleine plantjes en als het warme weer komt buiten in een bak in de zon zetten en dagelijks water geven. Voor je het weet heb je basilicum voor de hele familie. Wat je afknipt groeit heel snel weer aan.

 

 

Wat heb je nodig:

  • 40 gram gepelde tamme kastanjes
  • 1/2 bosje basilicum
  • 1 knoflookteen geperst
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 citroen en rasp van de schil
  • 75 ml olijfolie

 

Doe de kastanjes en de andere ingrediënten in een kom of diepe schaal. Gebruik voor het fijnmaken een staafmixer, maak er een niet te fijne pesto van, grof is deze pesto het lekkerst. Proef goed en breng naar je eigen smaak met citroensap en peper deze pesto op smaak. Perfect bij spaghetti deze zelf gemaakt kastanje pesto.

 

Pesto kun je goed bewaren

Als je zelf pesto maakt heb je altijd meer dan je direct kunt gebruiken. Maar pesto is uitstekend te bewaren. Doe het bijvoorbeeld in lege en goed schoongemaakte potjes van gewone pesto of de wat kleinere weckpotjes. Ook kun je pesto heel goed invriezen. Als je dat doet in een ijsblokjes vorm heb je kant en klare porties die je zo uit de vriezer kunt halen en kunt laten ontdooien voor de maaltijd.