• Dalipassage 2
  • 7811DB EMMEN
  • Klantenservice: 0591-547631
  • Op dinsdag t/m zaterdag voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 75 euro gratis verzending

Nu de feestelijke Paasdagen weer voor de deur staan zijn we volop bezig met de voorbereidingen. Er komt visite om gezellig samen te gaan brunchen.  We verwachten gasten van groot tot klein en hebben een reeks aan lekker brood, broodjes, soep en andere hapjes bedacht. Dan moet je even goed samen nadenken wat er allemaal gehaald moet worden aan boodschappen. Dat is nog een hele lijst. Omdat we niet al die boodschappen op zaterdag in de drukte willen halen, doen we dat al wat eerder.

 

Mooi en makkelijk brood snijden doe je met Herder

 

Lekker brood eten doen we graag bij ons thuis. Op feestelijke dagen houden we van de gezelligheid aan de brunchtafel. Mooi gebakken en lekker brood snijden we natuurlijk met ons eigen Herder broodmes. In al zijn uiterlijke eenvoud is dit broodmes onmisbaar voor wie van mooi gesneden brood houdt. Bovendien snijd je met het Robert Herder broodmes brood echt zonder moeite. Ook de hardere korsten zijn geen probleem dankzij de extra hoog geslepen kartels van het lemmet. Van stokbrood, harde pistolets, robuust meergranenbrood of zachtere broodsoorten, dit broodmes kan het allemaal aan.

 

Robert Herder Broodmes Beukenhout 

 

Zelf een paasbrood bakken is leuk om te doen

 

Dit jaar willen we zelf paasbrood gaan bakken op de zaterdag. De kinderen staan al te springen om mee te gaan helpen. Gezien het aantal eters zullen het twee paasbroden moeten worden. De spullen zijn klaargezet, de schorten hangen om. Bakkers klaar...

 

Wat je nodig hebt voor 1 paasbrood:

  • 450 gr bloem
  • 275 ml melk
  • 40 gram suiker
  • 5 gram zout
  • 50 gram boter, op kamertemperatuur
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 ei voor het bestrijken
  • 2 eieren die op het brood komen
  • Een mixer met deeghaken
  • Mengkom
  • Schone theedoek

 

 

Aan de slag:

  1. Meng eerst de gist met de suiker en melk goed door elkaar. 
  2. Doe dan de bloem en het zout in een mengkom en voeg het mengsel toe. 
  3. Doe dan de boter in kleine stukjes erbij en mix het deeg met deeghaken ongeveer 8 minuten. Als het elastisch aanvoelt en de boter helemaal is opgenomen is het goed. 
  4. Kneed het dan met je handen nog een paar keer stevig door.
  5. Doe dit deeg in een met bloem bestoven kom. Dek het af met een licht vochtige schone theedoek. Zet het op een warme tochtvrije plek. Laat het deeg drie kwartier rijzen.
  6. Haal het daarna uit de kom en kneed het een paar keer door. 
  7. Verdeel het in drie gelijke stukken en rol het uit tot strengen van tussen de 40 tot 50 cm.
  8. Vlecht die 3 strengen in elkaar op een bakplaat met bakpapier. Je kunt in het midden beginnen met vlechten en zo naar de uiteinden werken, leg de twee ongekookte eieren voorzichtig in de vlecht. Duw de uiteinden van de vlecht weg onder de vlecht.
  9. Dek deze deeg vlech af met de theedoek en laat weer drie kwartier rijzen. 
  10. Verwarm ondertussen de oven op 190 graden.
  11. Verwijder de theedoek en klop het overgebleven ei los en bestrijk met een kwastje de bovenzijde van het deeg.
  12. Bak het brood in ongeveer een half uur in het midden van de oven tot het mooi goudbruin en gaar is.
  13. Laat het daarna afkoelen op een rooster.
  14. Je kunt ook een of meerdere broodkransen van het deeg maken en hier een ei in plaatsen.

 

Geniet samen van dit heerlijke brood!

 


In het assortiment kaasmessen van Herder vindt je voor elke soort kaas een geschikt kaasmes. De kaasmessen van Herder maken kaas snijden voor iedereen makkelijk. Bij Schilmesje zijn we oprecht trots dat we deze mooie ambachtelijk gemaakte messen mogen verkopen. Je maakt er een kaasliefhebber heel blij mee!

 

Pano voor harde en brokkelige kaas

 

Kaasmes Pano is door Robert Herder speciaal gemaakt voor de hardere soorten kaas.

Harde kaas stelt totaal andere eisen aan een kaasmes dan zachte of middelzachte kaas. Vanzelfsprekend is de kaas door de hardheid en vaak ook brokkeligheid een uitdaging op zich voor de maker van een kaasmes.

 

 

Om harde kazen goed en zonder veel moeite te kunnen snijden heb je een lemmet met kartels nodig. Essentieel tijdens de ontwikkeling was de keuze van het beste type kartels. Een golvende vorm of juist getand, lang of kort, breed of juist heel fijn? Ook belangrijk is de hoek en de keuze voor een enigszins buigzaam of juist wat stugger lemmet. Uiteindelijk is voor kaasmes Pano een bolgeslepen kartel als beste uit de bus gekomen.

 

 

Brood- en Kaasmes Robert Herder Pano

 

Bolgeslepen kartels voor links- en rechtshandigen

 

Op onderstaande foto is duidelijk zichtbaar dat de kartels van de Pano op een speciale manier wijd uit elkaar staan. Dit mes snijdt aan twee kanten want de kartels zijn aan beide zijden geslepen. Dus kun je er zowel met links als met rechts mee snijden. Dat is een zeldzaamheid in messenland.

 

Handvervaardigd met prachtig pruimenhout

 

Bij Robert Herder maken ze alle messen nog altijd volgens de oude traditie met de hand. Dat geldt ook voor de prachtige Pano, met veel geduld en precisie en de kneepjes van het ambacht. Het prachtig pruimenhouten heft in een mooie golvende lijn is erg mooi om te zien en ligt perfect in de hand. Geheel met de hand vervaardigd en afgewerkt met fijne olie dat de prachtige tekening van het pruimenhout extra laat opvlammen. Perfect om mee te snijden, want het lemmet is zo geplaatst ten opzichte van het heft dat je vingers de kaas niet raken.

 

 

Met de Pano snijdt je ook een stukje brood

 

Bijkomend voordeel is dat de kartels van de Pano ook prima een stukje brood snijden. Daarmee is de Pano een ideaal mes op de kaasplank. Naast de kaas snijdt je meteen een stukje brood voor je gasten met hetzelfde mes.

 

Kaasplank tip met ingelegde radijsjes

 

Om je gasten iets lekkers voor te zetten hierbij een tip voor de kaasplank. Wist je dat ingelegde radijsjes heel goed bij harde kazen passen?

 

Je hebt nodig:

  • Een goed afsluitbare glazen pot

Ingelegde radijsjes:

  • 450 gram radijsjes
  • 1 rode ui
  • Gemalen peper, bv vier seizoenen peper
  • 200 ml balsamicoazijn wit
  • 100 ml water
  • 75 gram suiker
  • 1 tl zout
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl jeneverbes
  • 2 el appelstroop
  • Enkele plakken fries roggebrood

Tips kaasplank:

  • Geitenkaas 55+
  • Hollandse blauwaderkaas
  • Harde geitenkaas met koriander
  • Leidse kanter 40+
  • Belegen kaas 3 jaar oud

 

 

Aan de slag:

 

Verwijder met een Molenmesje de steelaanzet van de radijsjes en snijd de radijsjes in kwarten.  Snijd de ui ook in kwarten en daarna in dunne kwart ringen.

 

Breng de witte balsamicoazijn aan de kook met het water, zout, suiker, mosterdzaad, de jeneverbessen en wat gemalen peper. Voeg dan de radijsjes toe, breng het weer aan de kook en haal het van het vuur. 

 

Maak de afsluitbare pot vooraf goed schoon en doe de radijsjes in de pot, 

sluit het goed af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

 

Leg alle kaas op een mooie plank. Serveer het met de ingelegde radijsjes, 

de appelstroop en het roggebrood.

 

In de afsluitbare pot kun je de radijsjes 3 maanden in de koelkast bewaren.