• Dalipassage 2
  • 7811DB EMMEN
  • Klantenservice: 0591-547631
  • Op dinsdag t/m zaterdag voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 75 euro gratis verzending

De messen van Herder zijn stuk voor stuk eerlijke ambachtelijk gemaakte producten met een hoge kwaliteit. Ieder mes heeft zijn eigen unieke kenmerken en bijzondere geschiktheid voor bepaalde snijtechnieken. Vandaag gaan we hier thuis een overheerlijke maaltijd met varkenshaas bereiden met het geweldige Lignum 3 koksmes. Dat is echt een topper in zijn klasse, voorzien van een prachtig pruimenhouten heft. Het valt op hoe mooi dit koksmes in balans ligt als je het in de hand houdt. Het bewijs van een hoogstaand ontwerp.

 

Zeer hard HRC 60 Rockwell carbonstalen lemmet

 

Het geheim van de grote snijkwaliteit van de Lignum 3 zit hem in de extra hoge hardheid van het carbonstaal waarvan het lemmet is vervaardigd. Dat carbonstaal heeft een zeer hoog koolstofgehalte van HRC 60 Rockwell voor de kenners. Nu is een lemmet van “normaal” carbonstaal al heel erg hard en door de meesterslijpers van Herder vlijmscherp te slijpen.

 

 

Perfecte balans en grip met een heft van pruimenhout

 

Met de unieke Solinger dunslijptechniek zetten ze er bij de Lignum 3 nog een tandje bij als het om scherpte gaat. Het is een absoluut topmes dat ook in jouw keuken niet zou mogen ontbreken. Een koksmes met een heel goede balans en slipvaste grip waardoor je veilig kunt werken.

 

Herder Lignum 3 is de ster onder de koksmesssen

 

De grote hardheid van het carbonstaal is één van de verschillen met andere koksmessen zoals het populaire en veel verkochte carbonstalen Santokumes. Geen misverstand, dat is ook een heel goed koksmes maar met een hardheid van HRC 57-58 is het minder hard dan het lemmet van een Lignum 3. De unieke eigenschappen van de Lignum 3 zijn samengebracht in een heel mooi uitgevoerd koksmes. De garantie voor heel veel jaren snijplezier.

 

 

 

Lignum 3 is de cadeautip voor jouw liefste hobbykok

 

De Lignum 3 wordt geleverd in een mooie geschenkdoos en je krijgt er gratis een roestgum bij. Dat maakt dit geweldige koksmes tot een heel mooi cadeau voor degene die zo lekker voor jullie kookt!

 

Varkenshaas met kastanje champignons en cranberrysaus

 

Voor 4 personen heb je nodig:

 

  • een mooie varkenshaas van ong. 550 gram
  • 3 el milde olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 200 gram spinazie
  • 3 takjes verse tijm
  • 5 el cranberry saus
  • 1 citroen
  • 800 gram aardappelpuree, zelf maken of kant en klaar.
  • Een grilpan en een hapjespan

 

 

Aan de slag:

 

Als je zelf aardappelpuree gaat maken schil en kook de aardappelen dan vooraf kruimig en maak er een fijne smeuïge puree van met behulp van wat boter of melk. Koelt het af in de tussentijd dan geeft dat niet want je kunt het zo weer verwarmen in de magnetron.

 

Halveer met het Lignum 3 koksmes de varkenshaas in de lengte. Meng twee derde van de olie, peper en zout en bestrijk hiermee de varkenshaas rondom. Verhit de grillpan, doe het vlees erin, zonder boter of olie, als de pan gaat walmen en gril het vlees op middelhoog vuur in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer het regelmatig.

 

Pel en snijd de knoflook fijn en maak de champignons schoon en halveer ze. Ris de tijmblaadjes van de takjes af. Verhit dan de rest van de olie in een hapjespan en bak daarin de knoflook en champignons met de tijm 5 minuten op hoog vuur. Voeg anderhalve eetlepel cranberrysaus, per 4 personen, toe en verwarm dit een minuutje mee. Breng het geheel op smaak met peper en eventueel nog zout.

 

 

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend iets slinken. Heb je puree uit het koelvak van de supermarkt verwarm deze dan volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Ook afgekoelde zelfgemaakt puree even opwarmen in de magnetron. Doe de puree in een kom en meng de spinazie erdoor. Breng op smaak met peper.

 

Maak de citroen schoon en rasp de gele schil. Verdeel de puree met spinazie over diepe borden en verdeel de champignons erover. Snijd de varkenshaas in mooie gelijke plakken en leg deze een beetje dakpansgewijs op de borden. Serveer het met de rest van de cranberrysaus en bestrooi het nog even met een beetje citroenrasp. Eet smakelijk!