• Dalipassage 2
  • 7811DB EMMEN
  • Klantenservice: 0591-547631
  • Op dinsdag t/m zaterdag voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 75 euro gratis verzending

Zachte kaas vraagt om kaasmes Mola

08 januari 2022

In de serie excellente kaasmessen, ontwikkeld door Herder, is uiteraard een topklasse kaasmes voor de zachte kaassoorten te vinden. Want het mooi en egaal snijden van een stukje zachte kaas is een uitdaging voor veel mensen. Heb jij ook wel eens tijdens de verjaardagsvisite zitten prutsen met een ongeschikt mes om de toastjes voor de gasten te beleggen met een plakje zachte camembert of roombrie? Of, beter gezegd, met wat een mooi plakje had kunnen zijn als... Wat een gedoe kan kaas snijden zijn. 

 

 

Toen Herder startte met de research voor een lijn speciale kaasmessen hebben ze alle soorten kaas die er toe doen binnen de Europese grenzen ter hand genomen. Uiteindelijk resulteerde dat in vier kaasmessen van hoge kwaliteit waarmee je alle belangrijke kazen goed kunt snijden. Vanzelfsprekend worden deze kaasmessen op ambachtelijke wijze met de hand vervaardigd door de meester messenmakers in Solingen.

 

Iedereen kan mooi kaas snijden met kaasmes Mola

 

Aan alle ergernis rondom het snijden van zachte kaas komt nu een einde met kaasmes Mola. Een kaasmes peciaal ontwikkeld voor alle zachte soorten kaas. Zonder moeite snijd je camembert, roombrie, Reblochon de Savoie, een Sainte Maure geitenkaasje of roomzachte gorgonzola.

 

 

Kaasmes Robert Herder Mola

 

 

De Mola herken je direct met het gevorkte en smalle lemmet, zodat de zachte kaas niet kan blijven plakken. Het lemmet is lichtjes gebogen en is voorzien van gegolfde tanden die aan één kant geslepen zijn. Deze tanden worden in het traditionele maakproces zorgvuldig met de hand gepolijst.  Je houdt het mes vast aan het prachtig uitgevoerde pruimenhouten heft. Dat heft staat zodanig onder een hoek dat je nooit met je hand in de kaas komt. Het sierlijk gevorkte uiteinde van het lemmet laat je het delicate stukje kaas opprikken en serveren aan je gasten. Snijden en serveren zonder de kaas aan te raken.

 

Kaasmessen van Herder: de cadeautip bij uitstek voor kaasliefhebbers!

 

We gaan vandaag een heerlijk klein mediteraans gerechtje maken met mozzarella dat geschikt is voor bij de lunch maar ook voor een gezellig avondje.

 

Gegratineerde tomaten met plakjes buffelmozzarella en pesto

 

Je hebt nodig voor 4 personen:

 

  • 1 klein ongesneden boerenbrood 
  • 2 stevige trostomaten
  • 2 bolletjes buffelmozzarella
  • Kant en klare pesto
  • 50 gram gemengde olijven in plakjes
  • Enkele blaadjes verse basilicum 
  • Gedroogde oregano

 

 

De bereiding:

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd het brood met je Herder broodmes in 4 schuine sneden van zo’n 1,5 cm dik. 
  3. Wrijf deze in met een doorgesneden teen knoflook en gril de plakken brood een paar minuten in de oven.
  4. Snijd de tomaten met een Molen schilmesje moeiteloos gelijke plakjes. 
  5. De mozzarella snijd je met je nieuwe Mola kaasmes zonder gedoe in mooie gladde plakken.
  6. Leg wat tomaat, pesto en mozzarella op de broodjes. 
  7. Strooi er de gedroogde oregano en olijvenplakjes over en kruid dit met wat peper.
  8. Leg het in een ovenschaal en gratineer het geheel tot de kaas mooi gesmolten is.
  9. Serveer het uit aan je gasten en geniet ervan!