• Dalipassage 2
  • 7811DB EMMEN
  • Klantenservice: 0591-547631
  • Op dinsdag t/m zaterdag voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 75 euro gratis verzending

Met een Herder kaasmes kan iedereen kaas snijden

25 april 2022

Omdat we inmiddels al heel wat Herder kaasmessen hebben mogen verkopen en we van onze klanten heel goede ervaringen horen vertellen we in deze blogs wat deze kaasmessen zo bijzonder maakt. De Herder kaasmessen worden ook ambachtelijk met de hand vervaardigd door de meester messenmakers van Herder in Solingen.

 

 

Robert Herder Cio is hèt universele kaasmes

Voor ieder type kaas is er een Herder kaasmes. In de prachtige serie van vier kaasmessen is kaasmes Cio een opvallende verschijning. Het is een universeel kaasmes bij uitstek. Opvallend zijn de sierlijke openingen in het lemmet en het mooie pruimenhouten heft. De uitsparingen in het lemmet voorkomen het vastplakken van de kaas bij het snijden van zachte of juist harde kaas zoals Gouda of Gruyère. Deze openingen zijn zorgvuldig gepolijst en de randen zijn met de hand glad gemaakt om zo het snijden van de kaas moeiteloos te laten verlopen.

 

Kaasmes Cio

 

Net als bij de andere kaasmessen uit deze serie is het pruimenhouten heft onder een zodanige hoek geplaatst dat je nooit met je handen aan de kaas komt bij het snijden. Zo blijven je handen schoon en het is hygiënisch bij het snijden en serveren van kaas aan je gasten.

 

Voor de gezellige avond met vrienden die van kaas houden hebben we nog een tip voor een gevarieerde kaasplank met een lekker receptje met dadelsalsa. Dat past heel goed bij een stukje brood met een smaakvol stukje kaas.

 

Kaasplank met dadelsalsa

 

Je hebt nodig voor 4 personen:

 

  • Een halve citroen
  • 250 gram verse dadels
  • 50 gram ongebrande walnoten
  • 2 el verse basilicum
  • 250 gram roombrie
  • 150 gram blauwaderkaas 50+
  • 150 gram port salut
  • 250 gram oude kaas 
  • 2 sneetjes muesli-notenbrood
  • Een half stokbrood
  • 2 sneetjes meerzaden brood

 

 

Dadelsalsa maken:

 

Rasp het geel van de schil van de halve citroen en pers hem uit. Haal de pit eruit en snijd de dadels fijn, hak ook de walnoten fijn en snijd de basilicum. Meng het met de citroenrasp van de schil, het citroensap, de gehakte walnoten en het basilicum en laat dit minstens een kwartiertje staan, zodat de smaken de tijd krijgen om goed bij elkaar te komen.

 

Leg de verschillende soorten kaas op een mooie houten plank, doe de dadelsalsa in een schaaltje en zet deze in het midden. Serveer je kaas aan je gasten met puntjes muesli-notenbrood, meergranenbrood of plakjes stokbrood.