• Dalipassage 2
  • 7811DB EMMEN
  • Klantenservice: 0591-227910
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 50 euro gratis verzending

Snijbonen stamppot

29 november 2020

Lekkere stamppot, daar kun je ze hier thuis midden in de nacht voor wakker maken. Niet alleen in de koudere tijden van het jaar maar ook in de zomer kun je heerlijke stamppotten maken.



Toch blijft het meer favoriet bij ons als het weer wat frisser wordt buiten. Nu het najaar weer is begonnen wordt er dus weer vaker gestampt in onze keuken. Het leuke is dat je talloze varianten kunt bedenken op stamppot. Niets moet alles mag. Dus is het een heel leuk gerecht om eigen recepten op los te laten en volop te experimenteren. Op die manier houd je uiteindelijk de stamppotten over die echt lekker zijn. Vandaag gaan we een lekkere stamppot maken met snijbonen en runderworstjes. Herder groentenmes is ideaal Het snijden van allerhande groenten doen we voor een groot deel met ons Herder groentenmes. Het is zeg maar het grotere broertje van het bekende Molenmesje.


– foto groentenmes -


Met een lemmet van 19 cm en een handzaam heft is het een ideaal mes om te gebruiken als je met groenten in de weer gaat. Net als het befaamde Molenmesje is het lemmet van carbonstaal dus superscherp. Je messen in topconditie met de Herder onderhoudsset. Om je Herder messen mooi te houden is het aan te raden je messen zo nu en dan een onderhoudsbeurtje te geven. Daarvoor hebben we een ideale onderhoudsset in onze shop. Met onderhoudsolie, een poetsdoekje en een roestgum.


Messen Onderhoudsset Robert Herder


Je mes knapt echt weer op van zo’n onderhoudsbeurt. Het hout van het heft wordt heel blij van de voedende olie. Je krijgt er de prachtige vlam van het hout voor terug. Ook het lemmet geniet van de aandacht die je geeft met , indien nodig de roestgum, en de onderhoudsolie. Zo blijven je duurzame messen in topconditie.


Stamppot met snijbonen recept


Voor 4 personen nodig:

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gram verse snijbonen
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie
  • 300 gram runderworstjes chipolata
  • 1 el ongezouten roomboter
  • bakje tuinkers


Aan de slag:

  1. Schil de aardappelen met een dunschiller, zoals de Zena Rex, en snijd ze in stukken.
  2. Kook ze in een pan water, niet te weinig, met zout naar smaak gaar in ongeveer 20 minuten
  3. Giet ze af, maar houd een halve soeplepel per persoon kookvocht van de aardappelen achter.
  4. Snijd de snijbonen met het groentenmes in mooie gelijke reepjes, dat lukt heel goed als je ze schuin snijdt. Kook dan de snijbonen 5 minuten in ruim water met een beetje zout beetgaar.
  5. Giet ze af en spoel ze na met koud water zodat het garen stopt.
  6. Snipper de uien fijn met een Molenmesje.
  7. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en fruit de uien ca. 3-5 min. tot ze glazig zijn.
  8. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de worstjes in ca. 7 min. rondom bruin en gaar.
  9. Stamp de aardappelen met het achtergehouden kookvocht en de boter tot puree.
  10. Breng het gerecht op smaak met versgemalen peper en zout.
  11. Schep de snijbonen en de gefruite uien erdoor.
  12. Serveer het met de chipolata worstjes en de tuinkers als garnering.


Eet smakelijk!