• Dalipassage 2
  • 7811DB EMMEN
  • Klantenservice: 0591-547631
  • Op dinsdag t/m zaterdag voor 17:00 besteld, nog dezelfde dag verzonden
  • In Nederland vanaf 75 euro gratis verzending

Zeg nou zelf, wat is er gezelliger dan met de familie of vrienden aan het ontbijt of de lunch te zitten? De tafel vol met lekkere broodjes, croissants, gekookte eitjes,  mooie vleeswaren, kaas en de zelfgemaakte jam van oma. Oh ja, en natuurlijke heerlijke roomboter.

 

– foto breakfast  801827 -

 

Samen eten is altijd gezellig. Je neemt de tijd voor elkaar en geniet van al het lekkers. Het is gewoon een bijzonder moment. Bij een mooi gedekte tafel hoort mooi bestek en vergeet vooral ook niet een goed broodmes. Niets is vervelender dan het gehak en gezaag met een niet geschikt mes in de mooie broodjes of de zachte croissants.

 

Robert Robert Herder broodmessen hebben extra hoge kartels

 

Robert Herder biedt je keuze uit mooie ambachtelijk gemaakte broodmessen. Ontworpen en ontwikkeld vanuit hun jarenlange ervaring. Een goed broodmes moet om te beginnen gewoon moeiteloos je brood snijden. Daarom slijpt Robert Herder extra hoog opgeslepen kartels in het rvs lemmet. Mooie duurzame houtsoorten worden gebruikt voor het fraaie heft. Zo’n Robert Herder broodmes gaat een leven lang mee. Dat is echte duurzaamheid.

 

Grand Moulin

 

Met de prachtige Grand Moulin brengt Robert Herder een uniek en kwalitatief hoogstaand broodmes. Bijzonder design en onovertroffen snijkwaliteit. Het in het oog springende ergonomisch ontworpen heft van gehard pruimenhout en het fraai vormgegeven lemmet maken de Grand Moulin tot een uniek broodmes. Brood snijden is nog nooit zo’n feest geweest.

 

– foto Grand Moulin –

 

Met een heft van gestoomd beukenhout en een rvs lemmet dat ook moeiteloos alle broodjes snijdt is het Robert Herder broodmes het meest verkochte broodmes uit de collectie. Ook hier zorgen de hoge kartels voor snijden zonder dat je kracht hoeft te zetten. Geweldige snij eigenschappen laten het mes het werk doen.

 

– foto Broodmes beukenhout –



Pitabroodjes met Griekse kip

 

Bij een gezellige broodmaaltijd hoort ook iets extra’s vinden wij, vandaag maken we voor de familie pitabroodjes met Griekse kip. Daar zijn we allemaal dol op.

 

Voor 4 personen heb je nodig:

 

– 400 gram kipfilet 

– 1 el gyroskruiden  

– 2 el olie

– halve komkommer 

– 1 tomaat

– 100 gram feta

– halve rode ui

– 4 pitabroodjes 

– knoflooksaus of tzatziki

 

– foto baked 2073693 –

 

Snijd de kipfilet in reepjes en marineer het in een kom met de gyroskruiden en de olie. Laat het minimaal een half uurtje afgedekt in de koelkast staan om goed in te trekken.

 

De halve komkommer, tomaat, feta en de halve rode ui in mooie gelijke blokjes snijden. Dat gaat heel makkelijk met een Molenmesje. Schep dit door elkaar in een aparte kom of schaal.

Roerbak de kip in een beetje olie gaar en goudbruin.

 

Snijd de pitabroodjes open met je Robert Herder broodmes en vul ze om en om met de salade, de kip en de knoflooksaus.

 

Smakelijk eten!


Snijbonen stamppot

29 november 2020

Lekkere stamppot, daar kun je ze hier thuis midden in de nacht voor wakker maken. Niet alleen in de koudere tijden van het jaar maar ook in de zomer kun je heerlijke stamppotten maken.



Toch blijft het meer favoriet bij ons als het weer wat frisser wordt buiten. Nu het najaar weer is begonnen wordt er dus weer vaker gestampt in onze keuken. Het leuke is dat je talloze varianten kunt bedenken op stamppot. Niets moet alles mag. Dus is het een heel leuk gerecht om eigen recepten op los te laten en volop te experimenteren. Op die manier houd je uiteindelijk de stamppotten over die echt lekker zijn. Vandaag gaan we een lekkere stamppot maken met snijbonen en runderworstjes. Herder groentenmes is ideaal Het snijden van allerhande groenten doen we voor een groot deel met ons Herder groentenmes. Het is zeg maar het grotere broertje van het bekende Molenmesje.


– foto groentenmes -


Met een lemmet van 19 cm en een handzaam heft is het een ideaal mes om te gebruiken als je met groenten in de weer gaat. Net als het befaamde Molenmesje is het lemmet van carbonstaal dus superscherp. Je messen in topconditie met de Herder onderhoudsset. Om je Herder messen mooi te houden is het aan te raden je messen zo nu en dan een onderhoudsbeurtje te geven. Daarvoor hebben we een ideale onderhoudsset in onze shop. Met onderhoudsolie, een poetsdoekje en een roestgum.


Messen Onderhoudsset Robert Herder


Je mes knapt echt weer op van zo’n onderhoudsbeurt. Het hout van het heft wordt heel blij van de voedende olie. Je krijgt er de prachtige vlam van het hout voor terug. Ook het lemmet geniet van de aandacht die je geeft met , indien nodig de roestgum, en de onderhoudsolie. Zo blijven je duurzame messen in topconditie.


Stamppot met snijbonen recept


Voor 4 personen nodig:

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gram verse snijbonen
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie
  • 300 gram runderworstjes chipolata
  • 1 el ongezouten roomboter
  • bakje tuinkers


Aan de slag:

  1. Schil de aardappelen met een dunschiller, zoals de Zena Rex, en snijd ze in stukken.
  2. Kook ze in een pan water, niet te weinig, met zout naar smaak gaar in ongeveer 20 minuten
  3. Giet ze af, maar houd een halve soeplepel per persoon kookvocht van de aardappelen achter.
  4. Snijd de snijbonen met het groentenmes in mooie gelijke reepjes, dat lukt heel goed als je ze schuin snijdt. Kook dan de snijbonen 5 minuten in ruim water met een beetje zout beetgaar.
  5. Giet ze af en spoel ze na met koud water zodat het garen stopt.
  6. Snipper de uien fijn met een Molenmesje.
  7. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en fruit de uien ca. 3-5 min. tot ze glazig zijn.
  8. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de worstjes in ca. 7 min. rondom bruin en gaar.
  9. Stamp de aardappelen met het achtergehouden kookvocht en de boter tot puree.
  10. Breng het gerecht op smaak met versgemalen peper en zout.
  11. Schep de snijbonen en de gefruite uien erdoor.
  12. Serveer het met de chipolata worstjes en de tuinkers als garnering.


Eet smakelijk!